Paardendroomdag voor Mirte

De Droom

Een droomdag voor een echt paardenmeisje

Dreamchasers

Jeroen en Johan

De Droomdag

Mirte van 11 is een echt paardenmeisje. Vorig jaar is haar vader overleden na een noodlottig verkeersongeval. Tijd om haar leven weer een positieve impuls te geven met een droomdag. Eindelijk was het dan zover, donderdag 16 november 2017. De dag waarop wij Mirte’s droomdag in vervulling mochten laten gaan. Precies een week nadat haar broertje Jasper zijn droomdag beleefde. 

Als eerste op naar Jaguar en Range Rover-dealer Terlouw om de lievelingsauto van Mirte op te halen: een stoere Range Rover Sport 3.0 TDV6 HSE. Snel daarna naar Intratuin Elst om hier het aquarium voor haar goudvissen op te halen waar ze later mee verrast zal worden. En dan samen met Diana, de moeder van Mirte op naar de school van Mirte, De Esdoorn in Elst. Hier hadden Arie, de man van de manege Elst, met paard en Sabine, onze eigen fotografe, zich inmiddels verzameld. 

 

Te Paard naar Albert Heijn

Samen met Mirte’s broertje Jasper hebben we Mirte verrast en uit de klas gehaald. Nadat zij enigszins was bijgekomen zijn we met de gehele klas naar buiten gelopen. Arie stond inmiddels klaar met het paard, en onder toeziend oog van alle kinderen stapt Mirte op het paard en rijdt richting de Albert Heijn in Elst. Daar wordt Mirte hartelijk ontvangen door eigenaresse Carmen Driessen. Mirte mag gratis snoep, chips, frisdrank en al het overige dat ze denkt nodig te hebben voor haar droomdag “shoppen” en zelf scannen. Enthousiast en vol energie stappen we aansluitend in de Range Rover en zwaaien Carmen en Sabine uit.

 

Een broodje kroket met NOA

Op de lokatie aangekomen wordt Mirte verrast door Noa, een paarden-vlogster die op Youtube bekendheid geniet met haar filmpjes van CuteShetlandPony.nl. Mirte is groot fan van haar. De ontmoeting is ontzettend warm en beide meisjes genieten. Samen met Noa rijden we door naar Weerselo. Onderweg zitten Mirte en Noa gezellig met elkaar te praten. We maken nog even een tussenstop om een broodje te eten bij Cafetaria Van Olffen in Weerselo, om vervolgens door te rijden naar springruiter en Olympisch-, Wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam.

 

Springles van jeroen dubbeldam

We worden hartelijk ontvangen door Jeroen zelf en krijgen een uitgebreide rondleiding. Aansluitend krijgt Mirte springles van Jeroen, waarmee haar grootste wens in vervulling gaat. Nadat Mirte bewezen heeft over bovengemiddelde paardrij- en springkwaliteiten te beschikken, krijgt ze van Jeroen een medaille uitgereikt. Vervolgens krijgen we van Jeroen Dubbeldam zijn Olympische medaille te zien. Ondertussen maakt Noa uiteraard opnames voor haar eigen vlog. We nemen afscheid en bedanken Jeroen Dubbeldam hartelijk. Dan nemen we ook afscheid van Noa, maar niet nadat zij nog enkele cadeautjes aan Mirte heeft overhandigd: een mooi, blauw paardendekje en een poster van shetland pony Maluu met handtekening.

 

Kaasgehakt, dikke friet en veel kado’s

In Nijmegen heeft Jeroen Hinssen, eigenaar van eetcafé De Plak, er voor gezorgd dat wij in de met slingers en ballonnen versierde erker mogen genieten van al het heerlijks dat zij daar bereiden. Voor Mirte is dat haar lievelingseten: kaasgehakt met dikke friet en zure mayo.

Ze krijgt van AH Elst nog een superkado: een VIP arrangement voor Mirte, haar broertje en moeder voor Outdoor Gelderland.  Hier komen alle grote internationale springruiters.. en wie weet wint haar held Jeroen Dubbeldam wel! Ook mag Mirte nog een keer naar de manege komen en is ze uitgenodigd om een dressuur-wedstrijddag bij te wonen.

Aansluitend brengen we Mirte en haar moeder naar huis. Thuis aangekomen wacht nog een verrassing, het aquarium. Ook Mirte heeft een verrassing voor de dreamchasers een paar prachtige, lieve tekeningen!

We nemen afscheid van elkaar en laten Mirte en haar moeder Diana erg tevreden, zelfs emotioneel wat aangedaan achter. In de auto terug naar huis concluderen de dreamchasers dat het een super geslaagde dag is geweest. Mirte is de hele dag het stralende middelpunt geweest en heeft enorm genoten.

 

Mirte beroemd

De volgende dag stond een groot artikel in de Gelderlander over de droomdag van Mirte, ze werd door iedereen herkend en ze heeft ontzettend veel leuke reacties gehad. (Je leest het artikel HIER) Als klap op de vuurpijl heeft Noa ‘De droomdag van Mirte’ op Youtube gezet. Vanaf nu is ook Mirte beroemd en moeder laat ons weten dat ze nu aan het sparen is voor een eigen vlogcamera.. Mirte droomt weer van een nieuwe toekomst.. en daar is het Dream4kids om te doen. 

 

Bekijk hier de vlog van Noa

Sponsoren bedankt!

Slingershop.nl, SPGPrints, AFAS Foundation, de Terlouw Groep Oosterhout, Jaguar en Land Rover dealer, Intratuin Elst, Manege de Hoeven Elst, Albert Heijn Elst, Cafetaria van Olffen Weerselo, Eetcafé de Plak Nijmegen, Vlogster Noa, Jeroen Dubbeldam Weerselo, Sabine Tilburgs Fotografie Arnhem, Gitty Maathuis Fotografie Enter

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup