Voetballen en schieten - De droomdag van Nordin!

De Droom

Voetballen en schieten met geweren

Dreamchasers

Stefanie en Kees

De Droomdag

Na alle voorbereidingen is het zover, de droomdag van Nordin! De dag begint om 08.45 uur in Reusel, waar we Nordin op school “overvallen”, samen met zijn pleegmoeder, opa, oma, Gusje (de gelukkige die mee mag tijdens de droomdag) en de ouders Gusje.

Nordin is een stoer mannetje die zijn mondje goed kan roeren, maar hij viel even stil… en toen kwam de opmerking “Oh, ik had echt niet door dat mijn droomdag vandaag is”!

Buiten stond de door hem zo gewenste Porsche met coole chauffeur klaar. Uitgezwaaid door zijn klasgenoten en onder stoer motorgeluid vertrekken we richting Prinsenbeek.

In Prinsenbeek wordt het hele droomgezelschap opgewacht door 2 fotografen en door Ronald, een van de jeugdtrainers van PSV. Nordin en Gusje kleden zich snel om. Voetbalschoentjes aan en aan het werk. Een intensieve, balbehendigheids-clinic staat op het programma. Ronald zet de heren flink aan het werk, geeft tips en spoort ze super enthousiast aan om de steeds moeilijkere oefeningen met goed resultaat te volbrengen! Na 2 uur nemen we afscheid van Ronald en deze geeft als verrassing een tas met Sinterklaas lekkernijen mee. Ook nodigt hij beide jongens uit voor de voetbaldagen die hij organiseert in de meivakantie! 

Hongerig rijden we naar pannenkoekenhuis de Koeckers in Den Hout. Hier worden we hartelijk ontvangen door John, en nemen we plaats aan een mooi versierde tafel om de hongerige magen te vullen!

Om 13.00 uur is het tijd om richting Den Bosch te vertrekken voor het middagprogramma. 'We gaan iets stoers doen', geven we als hint… 'Oh schieten!' Klinkt het hoopvol vanaf de achterbank.

En ja inderdaad! We worden opgewacht door Ernie Havelhals, ex ME-agent, mede-organisator van Blue4Charity, en hij verzorgt samen met een echte politie schietinstructeur een Obt-training voor de jongens. Oh wat is het spannend!! Nordin en Gusje krijgen eerst politie kleding aan, en oefenen daarna met het in de boeien slaan… Dreamchaser Kees mag dienen als oefenmateriaal ;-)

Daarna volgt de uitleg over de vuurwapens. Ze leren de greep, de houding, maar ook op gevaren wordt duidelijk gewezen. De jongens zijn onder de indruk! Er wordt eerst geoefend met een dummy, dan met losse flodders, en daarna gaan ze voor het echte werk...

Gusje bijt het spits af en vuurt 3 kogels recht in het doelwit. Nordin volgt met het scherpschutters-geweer en op grotere afstand schiet hij ook op het doelwit! Voor het laatste wapen gaan we toch maar even naar buiten, de jongens per politie auto, en wij lopend (verschil moet er zijn...) Buiten aangekomen wordt het traangasgeweer in gebruik genomen! We kijken nog even bij de ME-voertuigen en dan is het tijd om te gaan..

Via de Bossche binnenstad nog even snel op sneaker-jacht en daarna vertrekken we naar Biest Houtakker, waar we bij Wokgarden de droomdag gezellig afsluiten met de pleegouders, pleegbroer, pleegzusjes en moeder van Nordin!

Sponsoren bedankt!

Soccer4You, Pannenkoekenhuys de Koeckers, autobedrijf Hooymans, Blue4Charity, restaurant Wokgarden, fotograaf Marijke Beekhuizen, fotograaf Wilco van Bragt, fotograaf Aat Rietdijk, PQR, alle bezoekers van het DuCug-event in maart, AFAS Foundation

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup