Een niet te vergeten verjaardagsfeest voor Arie

De Droom

Een niet te vergeten verjaardagsfeest

Dreamchasers

Peggy en Miriam

De Droomdag

Ongelofelijk wat deze jongen van 7 jaar al mee heeft gemaakt in zijn korte leventje. En tegelijkertijd maakte hij juist niets mee. Vanwege zijn getraumatiseerde achtergrond komen onder andere prikkels heftig binnen, heeft hij een hechtingsproblematiek en kan hij zich niet goed concentreren. Aan ons de uitdaging om een droomdag binnen zijn comfortzone te organiseren.

Omdat Arie nog nooit zijn verjaardag heeft gevierd, is dat een fantastische aanleiding voor een niet te vergeten verjaardagsfeest. 7 Jaar en 7 maanden, dat moet gevierd worden! En dat doen we. We overvallen hem in zijn eigen klas, waar hij met een grote glimlach de slagroomtaart van Bakkerij Swaanen uit mag delen aan zijn klasgenootjes. Alle kinderen hebben een feestmuts op hun hoofd en mogen cadeautjes en kaartjes uitdelen aan het feestvarken. Arie’s verjaardag krijgt een extra feestelijk tintje doordat Mimakker Kloet, de clown, er bij is. De hele klas vindt het geweldig als ze alle mogelijke verjaardagsliedjes mee mogen spelen op de instrumenten. Met als kers op de taart; “I believe I can fly”, het lievelingsliedje van Arie en zijn begeleidster!

Na het feestje vertrekken we met de auto naar de schoenenwinkel Smolders Schoenen, waar Arie voor de eerste keer zelf zijn schoenen uit mag zoeken. Een beleving op zich; zijn maat opmeten en de mooiste schoenen, MET veters, uitzoeken. En ook nog een cadeautje er bij! 

Met zijn nieuwe schoenen trots aan zijn voeten rijden we naar de McDonalds Udenhout. Daar wacht nog een grote verrassing… Zijn moeder en twee zusjes zijn er! Ze vliegen elkaar achterna in het klimrek. Leuk om die broer-zussenliefde te zien. Het is een echt kinderfeestje met zijn lievelingseten en ook hier weer een cadeau. Heel veel porties kipnuggets, frietjes, Fanta en McFlurry’s later, is het tijd voor het volgende onderdeel van de droomdag. 

Om te beginnen krijgt Arie een echte groene boswachtersjas en stoere groene boswachterslaarzen van Boerenbond Vlijmen. Daarna is hij klaar om het bos in te gaan met boswachter Willem van Natuurmonumenten. Mimakker Kloet sluit ook weer aan, ze zijn echte makkers geworden! Samen liggen ze op hun buik om feeën te zoeken die wonen onder de paddenstoelen. Knoet helpt Arie met het omzagen van een boom en onder deskundige leiding van boswachter Willem vinden ze een echte salamander! Je zou bijna denken dat de dag niet beter kan… 

Maar dat kan wel! Want aan het einde van deze onvergetelijke verjaardag wacht Jan de Bresser met zijn paard en wagen op Arie. De lach op zijn gezicht is onbetaalbaar! Op de bok ligt een verjaardagscadeau wat meteen uitgepakt wordt: een echte cowboyhoed. Helemaal in stijl zit hij voor op de bok en rijdt hij een grote ronde met zijn zusjes en moeder. Zo sluiten zij een fijne dag samen af. Vervolgens rijdt Jan met paard en wagen Arie weer terug naar huis. 

Ons feestbeest met een stralend snoetje achterin, samen met zijn makker Kloet.

Sponsoren bedankt!

Oneindige dank aan onze onmisbare sponsoren: 

Mimakker Kloet, Bakkerij Swaanen, Smolders Schoenen, McDonalds Udenhout, Boerenbond Vlijmen, Natuurmonumenten, Boswachter Willem, Jan de Bresser

 

 

 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup