Droomactie met jouw school

Organiseer een droomactie met jouw school!

Leuk dat je deze pagina bezoekt! Waarschijnlijk wil je iets organiseren met de opbrengst voor Dream4Kids. Dream4Kids vervult de dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma en geeft ze de kracht om weer in de toekomst te geloven. We vinden het heel erg leuk dat jij, samen met jouw school, je wilt inzetten voor Dream4Kids. Door het organiseren van jullie eigen droomactie, help je ons de dromen uit te laten komen van kinderen met een trauma. Dankjewel!

Hieronder vind je een aantal voorbeelden en ideeën van droomacties. Wie weet zit hier iets leuks tussen wat jij zelf, of samen met je school, kan gebruiken. Kijk ook even bij de uitgewerkte acties bij het lespakket. Natuurlijk helpen wij je graag. Meld de droomactie bij ons aan door ons te bellen op 073-642 88 90 of een mailtje te sturen naar peggy@dream4kids.nl, dan kunnen wij jou helpen met de voorbereiding.

Als jouw school een mooi bedrag bij elkaar heeft gekregen, kan Dream4Kids na afloop van de droomactie een symbolische cheque in ontvangst nemen. Natuurlijk ontvangt jouw school dan het enige echte “Droomschool” certificaat! Dit mogen jullie met trots ophangen in de school. Ook op onze website wordt jouw school genoemd met een leuk stukje er bij.

 

Wat kun je zelf doen, met jouw klas of school?

Misschien heb je zelf al een droomactie in gedachten, maar kun je nog wat inspiratie gebruiken: 

 

  • Organiseer een sportevenement/wedstrijd, denk aan zwemmen, hardlopen, fietsen, schaatsen, wandelen of voetballen. Je kunt je laten sponsoren per minuut, per afgelegde kilometer of per doelpunt. We hebben een droomloop voor scholen uitgewerkt met tips, formulieren en posters, deze vind je terug in de uitgewerkte acties bij ons lespakket.
  • Organiseer een musical, een dansvoorstelling, talentenjacht of een modeshow en verkoop toegangskaartjes. Verkoop ook ‘extra dure’ VIP kaartjes en leg deze mensen extra in de watten. 
  • Organiseer een droomfeest, met muziek, hapjes en drankjes. Verkoop hiervoor toegangskaartjes, (zelfgemaakte) hapjes en drankjes, laat mensen liedjes aanvragen voor geld en laat mensen bieden op een dansje met de leukste leraar of lerares van de school.
  • Organiseer een pyjamaontbijt op school of in de klas, verkoop kaartjes, start met ochtendgym, laat je sponsoren door de supermarkt of bakker, verkoop de zelfgemaakte menukaartjes als ‘collectorsitem’. Dit idee is verder uitgewerkt en terug te vinden in de uitgewerkte acties bij het lespakket.
  • Organiseer een droommarkt op school. Maak bijvoorbeeld een ‘complimenten-tent’, een droomveiling van talenten, verkoop knutselwerken die je met de klas hebt gemaakt, en bak de lekkerste droomtaarten. Ook deze droomactie is verder uitgewerkt met tips, posters en brieven en vind je terug in de uitgewerkte acties bij het lespakket
  • Start een marathon (dansen, spinnen, zingen) en probeer hiermee een record te vestigen. Vraag deelnemers zich te laten sponsoren.
  • Organiseer een foodmarket, of ga langs de deuren met lekker eten; bak cupcakes, koekjes en andere lekkere dingen en verkoop deze voor Dream4Kids.

We hopen dat je hiermee nieuwe ideeën hebt opgedaan. We horen graag van je hoe het gaat en of we je kunnen helpen. Heel erg veel plezier en succes met het organiseren van jullie droomactie!

Dankjewel namens al onze droomkinderen!